Lütfen Javascripti Aktif Ediniz

HABERLER

img

Kuzey Irak’ta Nildem Global Sigorta rüzgarı

Haber Tarihi: 29-05-2011

MAPFRE GENEL SİGORTA Kuzey Irak’ta sigortacılık faaliyeti yürütmek üzere yeni bir adım attı.

NGI Erbil Bürosu’nun açılışına destek veren MAPFRE GENEL SİGORTA, önümüzdeki dönemde bu bölgede sigortacılık faaliyetlerini geliştirmeyi planlıyor.

MAPFRE GENEL SİGORTA Kuzey Irak’ta sigortacılık yapmak üzere yeni bir atılıma geçti. NGI Nildem Global Sigorta ve Reasürans Brokerliği MAPFRE GENEL SİGORTA’nın desteğiyle Kuzey Irak’ın Erbil kentinde bir temsilcilik açtı. Açılış nedeniyle MAPFRE GENEL SİGORTA sponsorluğunda Rotana Hotel/Erbil-Irak’ın balo salonunda düzenlenen resepsiyona Irak’ta iş yapan Türk işadamları, Türkiye Konsolosu Aydın Selcen ile birlikte diğer ülkelerin konsolosları katıldı. Açılış resepsiyonunda konuşan MAPFRE GENEL SİGORTA Genel Müdür Yardımcısı Volkan Babür, Kuzey Irak’ın son derece dinamik bir ülke olduğunu belirtti. Erbil’e her gelişinde yeni gelişmeler ve değişimle karşılaştığını ifade eden Babür, Kuzey Irak’ta sigortacılık hizmeti vermekten mutlu olduklarını söyledi.

40 Ülkede 37 Bin çalışan, Resepsiyona katılanlara MAPFRE Grubu ve MAPFRE GENEL SİGORTA hakkında bilgi veren Babür, “MAPFRE merkezi İspanya’da bulunan ve dünyanın 40 ülkesinde 37 bine yaklaşan çalışanıyla hizmet veren uluslararası bir sigorta grubudur. 2010 yılında yaklaşık 17 milyar euro prim üreten MAPFRE, 933.5 milyon euro net kâr elde etmiştir” dedi. MAPFRE’nin Avrupa’nın en büyük 10 hayatdışı şirketinden biri olduğunu ifade eden Volkan Babür, katılımcılara Mapfre Grubu’nun risk yönetimi ve risk kabul anlayışı konusunda bilgi verdi. Konuşmasında Türkiye sigorta pazarı ve MAPFRE GENEL SİGORTA hakkında da bilgi veren Babür, “1948 yılında kurulan Genel Sigorta, 1975 yılında Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Çukurova Grubu bünyesine katıldı. 2007 yılında şirket hisselerinin yüzde 80’ini satın alan Mapfre Grubu, 2010 yılı sonunda hisse oranını yüzde 99.75’e çıkardı” diye konuştu. ‘KÂRLILIKTA İKİNCİ ŞİRKETİZ’ MAPFRE GENEL SİGORTA’nın finansal güç açısından Fitch tarafından AA notuna sahip olduğunu vurgulayan Babür şunları söyledi: “MAPFRE GENEL SİGORTA 2010 yılında 412 milyon liralık prim üretimiyle hayat dışı sigorta pazarında en çok üretim yapan 10. şirket olmuştur. Şirketimiz net kâr/prim oranı ve teknik kâr/prim oranı açısından sektörde ikinci, kâr miktarı açısından sektörde dördüncü sırada yer alıyor.”

 

20 YILLIK TECRÜBE

NGI-Nildem Global Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nin, İstanbul’da kurulu bir şirket olduğunu belirten Nildem Global Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Ergelen, “Şirketimiz, sektöründe 20 yıllık tecrübesiyle yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine danışmanlık ve sigorta hizmeti veriyor. İlkemiz; müşterilerimizin tüm branşlardaki risklerini analiz etmek ve gereken sigorta ihtiyaçlarını eksiksiz olarak, en kısa sürede ve en uygun koşullarla karşılamaktır” diye konuştu. NGI-Nildem Global Sigorta ve Reasürans Brokerliği olarak yangın, mühendislik, nakliyat ve sorumluluk sigortaları başta olmak üzere tüm sigorta branşlarında hizmet verdiklerini ifade eden Ergelen şunları söyledi: “Müşterilerimizin sigorta ihtiyacına en doğru şekilde cevap verebilmek için Türkiye’nin önde gelen tüm sigorta şirketleriyle çalışıyoruz. Ayrıca, Türkiye’de teminat altına alamadığımız riskler için müşterilerimize kolaylıkla yurtdışı reasürans pazarlarında (özellikle İngiltere Lloyds ve diğer Avrupa reasürans pazarlarında) plasman bulabiliyoruz.”

 

MAPFRE GENEL SİGORTA-NGI İŞBİRLİĞİ

NGI-Nildem Global Sigorta ve Reasürans Brokerliği olarak, MAPFRE GENEL SİGORTA işbirliğiyle, Kuzey Irak’taki yerli ve yabancı kişi ve kurumlara sigorta ve danışmanlık hizmeti sunmak amacıyla Erbil’de bir şube açtıklarını belirten Ergelen, “Böylelikle, oldukça hızlı ve başarılı gelişmekte olan Kuzey Irak’taki kişilerin ve yatırımların tüm branşlardaki risklerini analiz etmeyi ve gereken sigorta ihtiyaçlarını eksiksiz olarak, en kısa sürede ve en uygun koşullarla karşılamayı amaçlıyoruz. Erbil irtibat ofisimiz vasıtasıyla Kuzey Irak’ta sürdüreceğimiz sigorta ve reasürans brokerliği faaliyetlerinde başarılı olacağımızı ve böylece tüm sektöre faydalı olacağımızı umuyoruz” diye konuştu.

Böylelikle, oldukça hızlı ve başarılı gelişmekte olan Kuzey Irak’taki kişilerin ve yatırımların tüm branşlardaki risklerini analiz etmeyi ve gereken sigorta ihtiyaçlarını eksiksiz olarak, en kısa sürede ve en uygun koşullarla karşılamayı amaçlamaktadır.