Lütfen Javascripti Aktif Ediniz

HABERLER

img

Geleceğin Mesleği Sigortacılık

Haber Tarihi: 10-12-2010

Çiğdem ERGELEN

 

Sigorta acenteliğine başladığımızda kamyon lastiğinin üzerine ‘falanca şirketin acentesi’ yazıldığı devirdi, tam 20 sene önce..Ama artık sigorta sektörü, eğitimli bireylerin katılımı, Hazine Müsteşarlığı’nın koyduğu yasalarla saygınlığını kazanmaya başlamıştır.

Eğitimim olan diş hekimliğinde insanların acılarını dindirmek için uğraştım, şimdi de insanların zarara uğramaması için ve zararlarının telafisi için uğraşıyorum. Eğitiminiz ister Ekonomi ister Mühendislik ister Doktorluk olsun bu sektörde her bir eğitim dalına ihtiyaç var. Sigortacılık sosyal yaşamın bir parçasıdır, daha sonra da yaşamımızın bir parçası oluyor. Her olaya, her yere o gözle bakmaya başlıyorsunuz, halkımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyorsunuz. Nitekim Hazine Müsteşarlığı ve de Sigorta Reasürans Sigorta Şirketleri Birliği’nin bu konuda çok çalışmaları var.

 

Basın ekspres yolundaki sel felaketinde, anında sel felaketi mağdurlarımızın yanında olduk. Çevreyi incelediğimizde sigortalı olmayanların çaresizliğini görünce üzüntü duydum, keşke onlar da sigortalı olsalardı diye. Çünkü sigortalı olanların yaraları çok kısa bir zamanda sarıldı, normal yaşantılarına dönebildiler.

Şöyle ki, sigorta sektörü halkımız için, devletimiz için çok önemli bir sektör. Bütün risklerimizi çok az bir maliyetle yurt dışına devredebiliyorsunuz. Doğal afetlere, yangına, teröre, kazalara karşı malımızı canımızı güvence altına alabiliyoruz, bu zarardan da Devletimiz zarar görmüyor.

Brokerlik müessesi Türkiye’de 1991 yılında kurulmaya başlamıştır. Broker şirketleri, şahısların, şirketlerin risk analizini yapıp onları daha güvenli bir şemsiyenin altına taşır. Brokerlik şirketinde çalışanlar bu sektörün bilgili ve deneyimli bireyleridir.

Yeni ürünler, yeni projeler geliştirip risk yönetimi yapıp halkımızı bilinçlendirmemiz gerekir.
Biz NGI olarak, HDI ile Galatasaray Spor Klubü’ne koodinatörlük yapıp yeni ürün yarattık.  (HDIGS POLİÇESİ), Türkiye’de bir ilki yaratmanın heyecanını çoşkuyla yaşadık.



Şimdi yine yeni bir ürün üzerinde kızım ve ortağım olan Elif Hanım uğraşıyor. Hep yenilik, hep heyecan bu sektör böyle, çağa ayak uydurmamız gerekir.

İyi yetişmiş gençlerimiz bizlere katıldıkça sektörümüz daha hızlı ilerleyecek kanısındayım.
Mesleğimi çok seviyorum ve de yaptığım işten keyif alıyorum.

Sigorta eğitimini bitiren veya bu mesleğe gönül veren gençleri çok iyi bir geleceğin beklediğine inanıyorum, camiamıza başarılar diliyorum.